Austrālijas Statistikas Pētniecības departamenta jaunākie dati liecina, ka austrāliešu skaits, kuri identificējas ar kristīgo ticību, ir samazinājies, taču baznīcas joprojām ir motivētas sasniegt tautu ar Evaņģēliju un atvērt jaunas draudzes.

Austrālijas 2021. gada tautas skaitīšanas rezultāti liecina, ka mazāk nekā puse Austrālijas iedzīvotāju, proti, 44%, apgalvo, ka viņi ir kristieši. Tas ir par 8% mazāk nekā pirms pieciem gadiem līdzīgā valsts tautas skaitīšanā. Tikmēr Austrālijā ir palielinājies musulmaņu, hinduistu un budistu skaits. Kopš pēdējās tautas skaitīšanas musulmaņu skaits visās vecuma grupās ir “ievērojami pieaudzis”.

Neraugoties uz šķietami negatīvajiem faktiem, kas izriet no nesen veiktās tautas skaitīšanas, dažas baznīcas Austrālijā pastiprina centienus, lai sasniegtu cilvēkus ar Evaņģēliju. Baznīca “Reach Australia”, kas sastāv no vairāk nekā 260 draudzēm, cītīgi strādā, lai ar evaņģēliju sasniegtu austrāliešus. Maijā notikušajā baznīcas konferencē direktors Dereks Hanna (Derek Hanna) izklāstīja vīziju par 300 draudžu dibināšanu Austrālijā līdz 2030. gadam. Līdz šim ir izveidotas 145 draudzes, tāpēc nākamo sešu gadu laikā ir nepieciešams izveidot vēl 155 draudzes, kam nepieciešami 800 jauni evaņģelizācijas darba vadītāji.