“Lifeway Christian Resources” ir izdevusi jaunu Bībeli, kas īpaši izveidota bērniem ar disleksiju. Tās nosaukums ir Grace Bible for Kids, un tā ir paredzēta bērniem vecumā no 7 līdz 12 gadiem, lai uzlabotu lasīšanas uztveri mazajiem lasītājiem ar disleksiju.

Bībelei ir īpaši izstrādāts šrifts un izkārtojums, ko radījusi “2K/DENMARK” sadarbībā ar Kembridžas Universitātes pētniecības nodaļu. Dizains ietver papildu atstarpes starp burtiem, vārdiem, rindiņām un rindkopām, kā arī atšķirīgas burtu formas, lai uzlabotu lasāmību. “2K/DENMARK” dibinātājs Klauss Krogs sāka izstrādāt Grace fontu pirms pieciem gadiem, un Kembridžas Universitāte tika iesaistīta dizaina testēšanā un pabeigšanā. Šis fonts palīdz lasītājiem atšķirt līdzīgus burtus, piemēram, “m” un “n” vai “p” un “q”. Lasītāji uz lapām pamanīs arī īpašus krāsainus pārklājumus, kas uzlabo uztveri un samazina vizuālo stresu. Bībeles Grace versija pusaudžiem un pieaugušajiem tiks izdota 2025. gada februārī. Bībele bērniem ietver arī padomus un bērniem pielāgotu saturu, kas pievēršas tādiem jautājumiem “kā lasīt Bībeli” un “kā pavadīt laiku klusumā”.

Saskaņā ar Starptautiskās disleksijas asociācijas datiem 15 līdz 20 procentiem iedzīvotāju ir valodas mācīšanās traucējumi, un 70 līdz 80 procentiem skolēnu ar specifiskiem mācīšanās traucējumiem ir lasīšanas traucējumi.