27. oktobrī notika pirmā lūgšanu diena par medijiem. Tajā piedalījās kristieši, kuri strādā plašsaziņas līdzekļos un sadarbojas ar tiem visdažādākajos to veidos. Lūgšanu pasākums tika translēts tīmekļvietnē www.prayformedia.com un YouTube platformā.

Pasākums notika pateicoties sadarbībai starp organizācijām Christian in Media UK, Christian Media and Art Australia, Christian Broadcasting Association of New Zealand un Hollywood Prayer Network in the US. Kopīgajā deklarācijā viņi norādīja: “Mēs individuāli esam organizācijas, kas dedzīgi atbalsta tos, kuri ir aicināti kalpot reliģiskajos un sekulārajos plašsaziņas līdzekļos, mākslā un izklaides industrijā. Kā visu konfesiju kristieši mēs jūtamies aicināti iestāties par patiesību, godīgumu un taisnīgumu pasaulē, kas sauc pēc Dieva mīlestības, žēlastības un līdzjūtības.”

Lūgšanu dienu maiņās vadīja līderi no visas pasaules. Tāpat bija arī vieslektori, kas pārstāvēja dažādus plašsaziņas līdzekļus un kristīgās konfesijas dažādos kontinentos. Viņu uzdevums bija iedrošināt un iedvesmot cilvēkus lūgšanās.