Starptautiskā gospelmūzikas konkursa "How Sweet The Sound" (“Cik brīnišķa tā skaņa”), kas nupat nonācis Eiropā, pirmo uzvarētāju vidū ir grupa no Barselonas.

Šī grupa ar nosaukumu "Vocal Groove", kuras sastāvā ir aptuveni divdesmit balsis un kuru konkursā pavadīja grupa "Faith Collective" ieguva galveno balvu kategorijā "Mazie kori". Fināls notika 20. oktobrī Londonas Karaliskajā Alberta zālē.

Konkurss, kurā trīs kategorijās piedalījās gospelkori no dažādām valstīm, parādīja, cik spēcīgs ir mūzikas stils, kas pārsniedz visas robežas un turpina iekarot sirdis. Gospelmūzikas žanrs ir modē arī Spānijā. Deivids Suarezs, kora “Vocal Groove” direktors stāsta, ka lai piedalītos konkursā, vispirms viņiem bija jānosūta video. Pirms dažiem mēnešiem grupa tika informēta, ka viņi ir izvēlēti piedalīties lielajā finālā Londonā kopā ar trim citām grupām no Itālijas, Polijas un Apvienotās Karalistes.

Gospelkoris “Vocal Groove” izpildīja Kirka Franklina dziesmu “Hosanna”, kuru pavadīja arī spilgta horeogrāfija. Uzstāšanās laikā solists Samijs (Plāns) uzsvēra, ka viņi to nedara sev, bet Jēzus godam, kurš ir tas, kurā mums ir cerība, nākotne un mūžīgā dzīvība. Šis vēstījums "bija tas, ko žūrija uzsvēra, piešķirot grupai balvu", norādīja direktors.