Vēstule ar lūgumu premjerministram rīkoties, lai aizsargātu domas un klusas lūgšanas brīvību Lielbritānijā, ir parakstīta gandrīz 60 000 reižu. Vēstuli izplatījusi (reliģiskās) Brīvības aizstāvju alianse (ADF UK).

Alianse atbalsta armijas veterānu Adamu Smitu-Konoru, kurš pagājušajā nedēļā tika notiesāts par klusu lūgšanu abortu klīnikas buferzonā Bornmutā, Lielbritānijā. Viņam tika piespriests samaksāt 9000 sterliņu mārciņu tiesāšanās izdevumus. Vēstulē teikts: “Domas brīvība ir mūsu personīgā pamata (brīvība) un visdārgākā no tiesībām, un tā jau sen ir atzīta Lielbritānijas tiesību aktos un visos nozīmīgākajos cilvēktiesību dokumentos, sākot ar Vispārējo cilvēktiesību deklarāciju.”

Tāpat tajā norādīts, ka tas būtu "ļoti satraucošs solis", ja klusa lūgšana valdības vadlīnijās tiktu nosaukta par kriminālpārkāpumu, kā norādījis sers Kīrs. "Klusa lūgšana nav noziegums, un valstij nav tiesību cenzēt mūsu domas," teikts vēstulē. Armijas veterāna  Smita-Konora juridiskā komanda (ADF) tagad apsver vai pārsūdzēt notiesājošo spriedumu. Reliģisko brīvību aizstāvības organizācijas (ADF) uzsāktajā petīcijā teikts: “Šī lieta ir radījusi bīstamu precedentu Apvienotajā Karalistē: tagad klusas domas un personiskas pārdomas var tikt uzskatītas par kriminālnoziegumu.”

Petīcijas jeb lūgumraksta noslēgumā uzdots sekojošs jautājums - "Kā mēs kā nācija varam iestāties par cilvēktiesībām visā pasaulē un vienlaikus būt pirmā Rietumu valsts, kas kriminalizē domas un lūgšanas?"