Šveices bīskaps aicina atcelt obligāto priesteru celibātu un atļaut sieviešu ordināciju. Bāzeles bīskaps Felikss Gmūrs šādu viedokli paudis nesenā intervijā, pirms dalības katoļu garīdznieku Sinodē, kas drīzumā notiks Romā.

Bīskaps norāda, ka celibāts nozīmē, “ka es esmu pieejams Dievam”, taču šodien šo “zīmi” mūsdienu sabiedrība vairs nesaprot. Līdz ar to celibāts vairs nerada priekšstatu par kaut ko īpašu, bet drīzāk rada šaubas vai ar šo cilvēku viss ir kārtībā. Gmūrs piebilst, ka viņam nav problēmu iedomāties precētus priesterus. Tāpat bīskaps ir pievērsies pretrunīgi vērtētajam jautājumam – sieviešu ordinācijai. Viņš uzsver, ka atbalsta sieviešu ordināciju un to arī aktualizēs Sinodē. Vēl Šveices bīskaps uzskata, ka ir jāpanāk taisnīgāks varas sadalījums Baznīcā. Viņš lobēšot katoļu Baznīcas decentralizāciju.

Kamēr par celibātu tiek diskutēts un spekulēts, pāvests Francisks vairākkārt un nepārprotami ir paziņojis, ka jautājums par sievietēm priesterēm ir skaidri atrisināts. Saskaņā ar oficiālajiem datiem Romas Katoļu baznīcā Šveicē ir nedaudz vairāk nekā 3 miljoni ticīgo, kas veido 33,8% no iedzīvotāju skaita.