Grieķijas centriski labējā valdība drīzumā iesniegs likumprojektu, kas viendzimuma pāriem ļaus noslēgt civilās laulības, vēstī premjerministrs Krijaks Micotakis. Pret to iebilst Grieķijas pareizticīgā baznīca un arī vairāki valdošās partijas deputāti.

Grieķijas pareizticīgā baznīca, skatot šo tematu ne vien no bibliskā aspekta, skaidro, ka tam ar laiku var sekot arī juridisks pienākums attiecībā uz vecāku tiesībām. Baznīca tāpat noraida ideju par viendzimuma pāru reliģiskām laulībām. Grieķija viendzimuma partnerattiecības legalizēja 2015. gadā. Un tagad tiek sperti nākamie soļi. Viendzimuma civilās laulības bija viens no Micotaka solījumiem kampaņā pirms pagājušā gada parlamenta vēlēšanām."Tas, ko mēs taisāmies legalizēt, ir laulības vienlīdzība," sacīja Micotakis. Un ar šo tiks likvidēta diskriminācija attiecībā uz seksuālo orientāciju laulību attiecību jautājumā, uzsver premjerministrs. Vairāki valdošās partijas "Jaunā demokrātija" deputāti izteikuši iebildumus pret Grieķijas laulību un vecāku tiesību likumu pārskatīšanu, lai tajos iekļautu viendzimuma pārus.

Grieķijas piemērs kārtējo reizi apliecina, ka arī Latvijā tikko pieņemtais partnerības institūts, pret kura ieviešanu iestājās kristīgo un dabisko vērtību aizstāvji, ir viens solis tālāk, kad nākotnē tiks virzīti arī viendzimuma pāru laulību likumi.