Kristīgās baznīcas un labdarības organizācijas kopīgā paziņojumā aicina politiķus steidzami rīkoties, lai risinātu pieaugošās nabadzības problēmu Apvienotajā Karalistē un visā pasaulē. To ieskatā 2024. gadam "vajadzētu būt nabadzības beigu sākumam".

Tā kā Apvienotajā Karalistē tuvojas vispārējās vēlēšanas, baznīcas un organizācijas vērš uzmanību, ka nabadzība ir "politisko izvēļu un prioritāšu sekas" un “cena par bezdarbību šobrīd ir pārāk augsta un postoša, lai to ignorētu”. 12. janvārī publicēto kopīgo paziņojumu parakstījuši augsta līmeņa garīgie vadītāji, tostarp Anglijas Baznīcu apvienības ģenerālsekretārs, Metodistu konferences prezidents un viceprezidents, kā arī pārstāvji no attīstības aģentūrām “Christian Aid”, “CAFOD” un “Tearfund”.

Neatkarīgi no nabadzības cēloņiem un no tā, vai tā skar cilvēkus starptautiskā mērogā vai Apvienotajā Karalistē, sekas ir pārsteidzoši līdzīgas. Partneri un baznīcas apraksta nabadzības graujošo ietekmi uz cilvēku cieņu un dzīves iespējām, kā arī tās nodarīto kaitējumu sociālajai struktūrai. “Mūsu kopīgi izdarītā izvēle par to, kā cīnīties ar nabadzību gan valsts iekšienē, gan ārpus tās, ir svarīga,” teikts paziņojumā. “Tuvojoties vispārējām vēlēšanām, pārāk maz dzirdam no politiskajām partijām par to apņemšanos izbeigt nabadzību un veidot kopējo labumu,” uzsver garīgie vadītāji.

“Christian Aid”, “Trussell Trust”, “Church Action on Poverty” un Baptistu, Metodistu un Apvienoto reformēto baznīcu izveidotā sabiedrisko lietu grupa ir sagatavojusi jaunu sešu nedēļu materiālu "Nabadzības likums", lai palīdzētu izpētīt nabadzības ietekmi pasaulē un Apvienotajā Karalistē un attiecīgi rīkoties pirms vispārējām vēlēšanām.