Izraēlas ceļotājs, kurš nesen devies baudīt dabu, atklāja ne tikai siltu sauli, bet arī retu arheoloģisku dārgumu. 45 gadus vecais Erezs Avrahamovs (Erez Avrahamov) devās pārgājienā pa Taboras straumes dabas rezervātu Izraēlas ziemeļos, kad uz zemes ieraudzīja neparastu tumši oranžu priekšmetu.

Viņš stāsta: "Pastaigas laikā es ieraudzīju uz zemes kaut ko spīdīgu, un sākumā domāju, ka tās ir krelles vai oranžs akmens. Kad es to pacēlu, pamanīju, ka tas ir gravēts kā skarabejs vai vabole." Avrahamovs sazinājās ar Izraēlas senlietu pārvaldi, kas pēc pārbaudes viņam pateica, ka tas ir 2800 gadus vecs asīriešu zīmogs jeb skarabejs, kas datēts ar Salamana tempļa laikiem. Šis zīmogs, visticamāk, tika izmantots laikā, kad asīrieši iekaroja Izraēlas ziemeļu karalisti - notikumi aprakstīti 2. Ķēniņu grāmatā. Zīmogam ir oranža kukaiņa izskats, un tā otrā pusē ir attēlota spārnota būtne.

Nirs Distelfelds (Nir Distelfeld) no Izraēlas Senlietu pārvaldes bija pirmais, kurš saņēma Avrahamova zvanu. "Es viņam teicu, lai labi apskatās skarabeja otru pusi - plakano pusi - un pārbauda, vai arī tā ir iegravēta," teica Distelfelds. “Tūlīt dzirdēju pa tālruni sajūsmas saucienus, un viņš man teica, ka redzot kādu figūru vai attēlu.”

Friburgas Universitātes (Šveice) emeritētais profesors Otmārs Kīls (Othmar Keel) sacīja, ka priekšmets ir izgatavots no "pusdārgakmens, ko sauc par karneolu", un uz tā attēlots "vai nu mītisks grifs, vai galopējošs spārnots zirgs". Citi tam līdzīgi skarabeji ir datēti ar astoto gadsimtu pirms mūsu ēras.