Grieķijas parlaments ceturtdien pieņēma likumprojektu, kas legalizē viendzimuma laulības un adopciju viendzimuma ģimenēs, neraugoties uz pareizticīgās baznīcas pretestību. Kad likums tiks izsludināts, Grieķija kļūs par 37. pasaules valsti un pirmo pareizticīgo valsti, kur legalizēta adopcija viendzimuma ģimenēs.

Likumprojekts, kuru atbalstīja premjerministra Kirjaka Micotaka konservatīvā partija "Jaunā demokrātija", tika pieņemts ar 176 no 245 klātesošo deputātu balsīm pēc divu dienu ilgām debatēm. Kad tika paziņots balsojuma rezultāts, pie parlamenta ēkas Atēnu centrā sāka līksmot desmitiem cilvēku ar varavīksnes karogiem, kas gan ir pretstatā ar 4000 cilvēku, kas protestēja pret šo likumu aizvadītajā nedēļas nogalē.

Pareizticīgo Grieķijas baznīca, kurai ir ciešas saites ar daudziem valdības parlamentāriešiem, bija paziņojusi, ka ir "pilnībā pret" šo reformu, kas "nosoda" bērnus izaugt "apjukuma vidē". Baznīcas vadītājs arhibīskaps Jeronīms kritizēja ierosināto likumu kā daļu no mēģinājuma uzspiest "jaunu realitāti, kas tikai tiecas samaitāt dzimtenes sociālo vienotību".