Indijas ziemeļaustrumu štata Asamas kristīgās mācību iestādes aizvadītajā nedēļā nonākušas reliģiskās spriedzes saasināšanās centrā pēc tam, kad hinduistu nacionālistu grupa izvirzīja 15 dienu ultimātu, pieprasot no skolu pilsētiņām aizvākt visus kristiešu simbolus un aizliegt iespējamās misionārās aktivitātes.

Konkrēti, hinduistu grupa aicināja likvidēt visas ikonas, Jēzus Kristus un Jaunavas Marijas attēlus skolas teritorijā, kā arī likvidēt baznīcas ēkas, kas atrodas skolas teritorijā. Papildu saviem norādījumiem šī organizācija arī pieprasīja, lai skolas personāls, tostarp mācītāji, mūķenes un mūki, pārtrauktu valkāt reliģiskus tērpus, piemēram, sutanas un habitus, ar kuriem viņi tiek apsūdzēti kristietības propagandēšanā. Saspīlējumam saasinoties, kristiešu līderi ieteica skolas personālam valkāt laicīgu indiešu apģērbu un paziņoja, ka plāno vērsties pēc palīdzības pie Asamas galvenā ministra Himanta Biswa Sarmas (Himanta Biswa Sarma) no valdošās Bharatiya Janata partijas.

Kristiešu skolām izvirzītais bargais ultimāts norāda uz pieaugošajām nesaskaņām starp hinduistu nacionālistu grupām un reliģiskajām minoritātēm štatā. Lai gan kristieši veido 3,74% no Asamas iedzīvotāju skaita, viņu klātbūtne ir kļuvusi par strīdus punktu hinduistu aktīvistu vidū, kas cenšas veicināt kultūras nacionālisma naratīvu. Hinduistu organizācijas prasība nojaukt baznīcu ēkas, kas atrodas nomaļos cilšu rajonos, kur kristiešu skolas gadu desmitiem ir izglītojušas nabadzīgos iedzīvotājus, vēl vairāk ilustrē šo plaisu.