Trīs gadus pēc tam, kad Indiānas štats, ASV no divu kristīgu vecāku mājām izņēma bērnu dēļ domstarpībām par dzimuma identitāti, ģimene lūdz ASV Augstāko tiesu iejaukties un skaidri norādīt, ka valdības rīcība bijusi nelikumīga.

Strīdīgajā lietā ir iesaistīts kristiešu pāris Marija (Mary) un Džeremijs Koksi (Jeremy Cox), kuru pusaugu dēls 2019. gadā sāka identificēties kā meitene un lietot sieviešu vārdu un sieviešu vietniekvārdus. Saskaņā ar tiesas dokumentiem Koksi viņam paskaidroja savu pārliecību, ka Dievs cilvēkus rada vai nu kā vīriešus, vai kā sievietes un, ka šādas iezīmes ir nemainīgas. Tomēr viņi piekrita sākt dēvēt viņu ar kompromisa iesauku: "A." Šajā laikā Koksi arī nodrošināja savam dēlam terapeitisku aprūpi saistībā ar, viņuprāt, garīgās veselības problēmām, un sniedza viņam palīdzību ēšanas traucējumu ārstēšanā.

2021. gadā Indiānas štats pēc sūdzības par pāri sāka izmeklēšanu. Galu galā pusaudzis tika izņemts no ģimenes un ievietots audžuģimenē, kas apstiprina viņa vēlamo identitāti, norāda vecākus pārstāvošā juridiskā grupa Becket. Pēc izmeklēšanas štats norādīja, ka domstarpības par dzimuma identitāti bija pietiekams iemesls, lai vecākiem atņemtu aizbildniecības tiesības. Koksi lūdz ASV Augstāko tiesu iejaukties, lemt pret valsti un apstiprināt vecāku tiesības audzināt savus bērnus.