Mākslīgais intelekts ietekmē arvien vairāk mūsu dzīves aspektus, tostarp ienāk arī baznīcās, kas rada jaunus teoloģiskus jautājumus, un eksperti saka, ka tam jābūt gataviem. Ir jāieņem noteikta nostāja, kāda loma tehnoloģijām būs draudžu dzīvē.

“Barna Group” sadarbībā ar tehnoloģiju platformu “Gloo” veikusi aptauju starp kalpošanu vadītājiem, lai noskaidrotu, ko viņi domā par mākslīgo intelektu un baznīcu. Viens no aptaujas jautājumiem bija – vai jūs domājat, ka Dievs var darboties ar mākslīgā intelekta palīdzību. Uz kuru pārsteidzoši liels mācītāju skaits atbildēja apstiprinoši. Viņu ieskatā, Dievs var darboties ar mākslīgā intelekta starpniecību.

Lai arī aptaujas rezultāti liecina, ka viens no desmit cilvēkiem ASV bieži izmanto mākslīgo intelektu, vairāk nekā puse aptaujāto draudzes locekļu uzskata, ka mākslīgais intelekts nav piemērots izmantošanai baznīcā. Mākslīgais intelekts ir visur, tas ir sociālajos medijos, televīzijā, tas ir mājsaimniecību digitālajos asistentos, taču atvērts paliek jautājums, vai tam ir jāienāk baznīcā. Aptaujas organizatori cer, ka iegūtie rezultāti mudinās baznīcu uzsākt diskusijas par mākslīgā intelekta nozīmi kristīgajā ticībā.