Arheologi Izraēlā ir atraduši 2000 gadu senu monētu, kas datēta ar gadsimtu pirms Kristus dzimšanas un uz kuras ir uzraksts "priesteris Eleāzars" - Bībelē minētais vārds, kas, pēc ekspertu domām, visticamāk, norāda uz tā laika reliģisko līderi.

Retā monēta tika atrasta ap alu Mazuq Ha-he'teqim dabas rezervātā Izraēlā, un tā datēta ar Bar Kokhba sacelšanās laiku, kas notika 132.-135. gadā pirms mūsu ēras un bija saistīta ar jūdu sacelšanos pret romiešu varu. Monēta tika atrasta līdzās trim citām monētām ar nosaukumu "Simeons". Arī tās datētas ar Bar-Kohbas sacelšanos. Monētas vienā pusē ir iegravēta datētā plauksta ar uzrakstu ivritā "Priesteris Eleāzars". Otrā pusē attēlots vīnogu ķekars ar tekstu "Izraēlas izpirkšanas pirmais gads". Vecajā Derībā ir rakstīts par Eleāzaru, kurš bija priesteris un Ārona dēls. Taču Izraēlas Senlietu pārvalde norādīja, ka uz monētas minētais Eleāzars, visticamāk, ir priesteris no sacelšanās laika. Viens no iespējamajiem variantiem ir rabīns Eleazars Hamod'ai no rabīna Akivas laikiem".

Monētas tika atrastas Izraēlas Senlietu pārvaldes sadarbībā ar Kultūras mantojuma ministriju un Jūdejas un Samarijas militārās pārvaldes Arheoloģijas biroju veikto izrakumu laikā, kuru mērķis bija atrast senlietas, pirms tos atrod senlietu laupītāji.