Apvienotās Karalistes kristieši pauž satraukumu par valdības ierosināto ekstrēmisma definīcijas atjauninājumu. Pārskatītā definīcija, kas izstrādāta, lai cīnītos pret ekstrēmistu ideoloģijām, dažiem rada bažas, ka tā varētu netīši apspiest tradicionālos kristiešu uzskatus.

Pašreizējā definīcijā, kas pieņemta pirms vairāk nekā desmit gadiem, ekstrēmisms ir definēts kā "vokāla vai aktīva opozīcija Lielbritānijas pamatvērtībām". Saskaņā ar valdības avotiem definīcijas projekts sastāv no trim galvenajiem aspektiem. Pirmkārt, ekstrēmisms tajā definēts kā uz neiecietību, naidu vai vardarbību balstītas ideoloģijas veicināšana vai attīstīšana, kuras mērķis ir graut citu cilvēku tiesības vai brīvības. Otrkārt, tā ietver tos, kas cenšas graut vai apgāzt Apvienotās Karalistes liberālo demokrātijas sistēmu un demokrātiskās tiesības. Visbeidzot, tā ietver arī tos, kas apzināti rada labvēlīgu vidi ekstrēmistiskām ideoloģijām.

Apvienotās Karalistes premjerministrs Rišī Sunaks ir saskāries ar savas partijas pretestību saistībā ar iespējamo vārda brīvības un reliģijas brīvības ierobežošanu. Tomēr valdība apgalvo, ka mērķis ir novērst platformu ekstrēmistu organizācijām, nevis vērsties pret likumīgām ticības izpausmēm.