Vienpadsmit vjetnamiešu kristieši, kuriem par reliģisko praksi kopumā piespriests 90 gadu un astoņu mēnešu cietumsods, ir mīklainā kārtā pazuduši no policijas apcietinājuma.

Saskaņā ar reliģiskās vajāšanas novērošanas grupas International Christian Concern ziņojumu no 2011. līdz 2016. gadam arestēto personu vidū ir seši protestanti un pieci katoļi. Daži no arestētajiem tika apsūdzēti par "valsts vienotības politikas graušanu", bet divi tika apsūdzēti par atteikšanos noliegt kristietību.

2018. gadā Vjetnamā tika pieņemts likums par ticību un reliģiju, kas paredz, ka ticīgajiem ir jāreģistrējas pie valdības, pirms viņiem ir atļauts praktizēt savu ticību. ASV Starptautiskās reliģiskās brīvības komisija 2019. gadā nosauca likumu par "sarežģītu un apgrūtinošu", un 2022. gadā komisijas pārstāvis Glenns Grothmans (Glenn Grothman) nosodīja Vjetnamas valdības rīcību pret minoritāšu ticīgajiem. Viņš arī uzskata, ka Amerikas Savienotajām Valstīm ir loma kā līderim veicināt un aizstāvēt reliģisko brīvību pasaulē, un tas sākas ar Vjetnamas valdības nosodīšanu par tās veiktajām reliģiskajām vajāšanām.