Pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas referenta ziņojuma par nežēlībām, kas saistītas ar prostitūciju, evaņģēliskās grupas aicina valstis pārtraukt seksa pakalpojumu normalizēšanu un tā vietā oficiāli atzīt, ka prostitūcija un ar to saistītās variācijas ir sistemātiski saistītas ar vardarbību un sieviešu un meiteņu izmantošanu.

Pasaules Evaņģēliskā alianse (WEA), Kanādas Evaņģēliskā sadraudzība (EFC) un Pestīšanas armijas Starptautiskā sociālā taisnīguma komisija kopīgi nāca klajā ar savu paziņojumu videoierakstā ANO Cilvēktiesību padomes 56. sesijas ietvaros, kas no 18. jūnija līdz 12. jūlijam norisinās ANO Cilvēktiesību pilī Ženēvā, Šveicē.

Kristīgās organizācijas atbalstīja ANO īpašās referentes Rēmas Alsalemas (Reem Alsalem) secinājumus par prostitūcijas izraisīto briesmīgo un postošo vardarbību pret sievietēm un meitenēm, kā arī tās cēloņiem un sekām. "Prostitūcija ir ekspluatācijas sistēma un koncentrētas vīriešu vardarbības pret sievietēm un meitenēm izpausme, kas mijiedarbojas ar citām strukturālās diskriminācijas formām," sacīja Alsalema savā ziņojumā ANO Cilvēktiesību padomei (‘Prostitution and Violence Against Women and Girls.’ ("Prostitūcija un vardarbība pret sievietēm un meitenēm")).

Alsalema uzskaitīja vairākus piemērus par satraucošiem vardarbības veidiem pret sievietēm un meitenēm, piebilstot, ka "visā pasaulē meitenes ir visstraujāk augošā grupa atklāto cilvēku tirdzniecības upuru vidū." Viņa sacīja, ka meitenes, kuras tiek ieslodzītas prostitūcijā kļūst "arvien jaunākas un jaunākas, tostarp dažas no tām ir tikai 8 gadus vecas". Pēdējo desmit gadu laikā četras reizes ir palielinājies seksuālo noziegumu skaits pret bērniem, un lielākā daļa upuru ir meitenes. Viņa sacīja, ka šie vardarbības akti pret sievietēm un meitenēm ir "spīdzināšana, necilvēcīga un pazemojoša izturēšanās". Deviņās valstīs veikts pētījums liecina, ka 68% prostitūtu cieš no pēc-traumatiska stresa.

Alsalema arī norādīja uz izdevīgumu valstīm atļaut prostitūcijai pastāvēt un minēja Šveices piemēru, kuras ieņēmumi no komerciālā seksa industrijas ir 3,2 miljardi Šveices franku (3,5 miljardi ASV dolāru) gadā.

Kanādas Evaņģēliskā sadraudzība (EFC) atzinīgi novērtēja īpašās referentes "revolucionāro" ziņojumu par prostitūciju un vardarbību pret sievietēm un meitenēm. Organizācijas vadītāja teica: "Mēs aicinām visas valstis atzīt prostitūciju un ar to saistītās variācijas, piemēram, pornogrāfiju, par ekspluatācijas un vardarbības sistēmu."