16. augustā Bruknā norisināsies brīvdabas koncertuzvedums “Laiks. Tu. Lūgšana. Dziedājumi un Arvo Perts”, kurā varēs piedzīvot gaismas un skaņas saspēles. Koncertā uzstāsies soliste Aleksandra Špicberga, vīru vokālā grupa, kā arī sitaminstrumentālisti Mikus Bāliņš un Elvijs Endelis.

Koncertuzvedumā “Laiks. Tu. Lūgšana.”, kurš jau izskanējis astoņās Latvijas baznīcās, skanēs dažādu gadsimtu un tradīciju garīgie dziedājumi latīņu, grieķu, aramiešu, baznīcslāvu, latviešu valodā un igauņu komponista Arvo Perta instrumentālas skaņu gleznas. Daļa koncertprogrammā iekļauto skaņdarbu klausītājam būs jaunatklājums – tostarp – lūgšana “Mūsu Tēvs debesīs” aramiešu valodā, norāda koncerta rīkotāji. Brīvdabas koncertuzveduma īpašo gaismu un skaņas konceptu, kas klausītājiem ļaus piedzīvot “brīvdabas katedrāles” efektu, radījuši gaismu režisors Ivars Vācers un skaņu režisors Andris Ūze.

Dziedātāja Aleksandra Špicberga ir viena no spilgtākajiem un daudzpusīgākajiem jaunās paaudzes mūziķiem Latvijā. Viņa ir vairākkārtēja valsts un starptautisku jauno vokālistu konkursu laureāte. Elvijs Endelis un Mikus Bāliņš ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra mākslinieki, arī starptautisku konkursu laureāti. Vīru vokālā grupa ir īpaši šim projektam izveidota 12 mūziķu apvienība. Starp dziedātājiem ir gan diplomēti kora diriģenti un profesionālu koru dalībnieki, gan dažādu konfesiju draudžu koristi. Liela daļa dziedātāju ir Rīgas Doma kora skolas zēnu kora absolventi. Brīvdabas koncertuzvedums sāksies pulksten 21.30.