Vairāk nekā 300 ASV kristiešu garīgie vadītāji ir publiski aicinājuši Amerikas Savienoto Valstu valdību rīkoties un saukt Indijas valdību pie atbildības par hinduistu nacionālistu veiktajiem hroniskajiem cilvēktiesību pārkāpumiem pret Indijas kristiešiem.

Vēstulē ASV valsts sekretāram Antonijam Blinkenam 303 protestantu, katoļu, pareizticīgo, vasarsvētku un neatkarīgo baznīcu garīdznieki un laju vadītāji skaidro, ka viņi vēlas, lai tiktu veikti pasākumi, kas apturētu dramatisko vardarbības pieaugumu pret kristiešiem kopš hinduistu nacionālistu – Indijas Tautas partijas – nākšanas pie varas premjerministra Narēndras Modi vadībā 2014. gadā.

“Open Doors World Watch List 2024” Indija ieņem 11. vietu starp 50 valstīm, kurās kristieši tiek vajāti visvairāk. Pirms premjerministra Modi un Indijas Tautas partijas nākšanas pie varas Indija šajā sarakstā ieņēma 31. vietu.

Vēstulē ASV valsts sekretāram teikts: “Vardarbība pret Indijas kristiešiem ir hindutva nacionālistu valdības politikas rezultāts, kas izmanto reliģiju un majoritārisma ideju, lai nostiprinātu Džima Krau kastu sistēmu, ekspluatējot miljoniem cilvēku un viņu darbu, lai radītu bagātību dažiem. Tā kā Indijas kristieši nepraktizē kastas un piekopj minoritāšu reliģiju, viņi tiek uzskatīti par nacionālu apdraudējumu."