Mazajā, pārsvarā musulmaņu, ciematā Dishnicë, Albānijā, notiek pārveidojošs jaunas draudzes dibināšanas projekts. Darbs iesākās 2022. gada decembrī ar informatīvu programmu, katru svētdienu aicinot jauniešus uz dažādām saistošām aktivitātēm.

Tās ietvēra dziedāšanu, sportu, stāstu stāstīšanu un interaktīvas nodarbības par Bībeles stāstiem. Ankshela (Anxhela) Lakollari, projekta vadītāja, atceras: "Pēc tam, kad piedzīvojām mūsu bērnu programmas ietekmi, mēs apzinājām papildu vajadzības apkārtējā sabiedrībā un ģimenēm, kurām nepieciešama palīdzība, sākām izdalīt ikmēneša pārtikas pakas." Jaunie draudzes locekļi no tuvējās adventistu draudzes Korsē, kas atrodas tikai 10 kilometru attālumā, 2023. gada oktobrī sāka savu sirsnīgo kalpošanu "Cerību pakas", lai atbalstītu 27 ģimenes, kas saskārās ar finansiālām grūtībām. Bet, kā Lakollari turpināja skaidrot, viņi pie tā neapstājās. "Mēs paplašinājām savu darbību, iekļaujot izglītojošas sesijas pieaugušajiem, pievēršoties ar veselību un atkarībām saistītiem jautājumiem, kas tika saistīti ar garīgām mācībām." Šīs aktivitātes tagad ir pārtapušas par draudzes dibināšanas iniciatīvu. Papildu ikmēneša pārtikas paku izdalīšanai ik nedēļu tiek rīkoti semināri, kas ir paredzēti dažādām grupām ciematā.

"Kad mēs sekojam Jēzus piemēram, kalpojot un mīlot apkārtējo sabiedrību, mēs ne tikai kļūstam par svētību viņiem, bet arī jūtamies svētīti," atzīmē Albānijas misijas prezidents Delmars Reiss. "Mēs pildām savu misiju, kad izkāpjam no savas komforta zonas, ārpus draudzes sienām un esam liecinieki Dieva mīlestībai darbībā."