Organizācija, kuras mērķis ir aizstāvēt reliģijas brīvību, ir uzsākusi jaunu iniciatīvu, kuras mērķis ir aizsargāt šīs tiesības koledžu pilsētiņās pieaugošās neiecietības un antisemītisma apstākļos.

Reliģiskās brīvības institūts nesen paziņoja, ka uzsāk “Campus Faith Alliance” grupas darbību, kas jau rudens semestrī darbosies vairākās ASV universitātēs. Reliģiskās brīvības institūta prezidents Deivids Trimbls (David Trimble) skaidroja, ka “Campus Faith Alliance” tika izveidota, reaģējot uz "pieaugošajiem izaicinājumiem ticīgajiem studentiem Amerikas koledžu pilsētiņās". Viņš arī teica, ka "plaši izplatītie nemieri un antisemītisms, kas pagājušajā pavasarī parādījās studentu pilsētiņās, īpaši elitārajās universitātēs, tikai pastiprināja pārliecību, ka šī alianse varētu būt svarīgs pretlīdzeklis pret dažiem negatīvas ietekmes spēkiem, kas veicina šos nemierus”.

Deivids skaidro: "Reliģijas brīvība nav atkarīga no maldīga priekšstata, ka visas reliģijas ir vienlīdz patiesas, bet gan no pamatprincipa, ka visiem cilvēkiem ir vienādas tiesības uz cieņu un viņiem ir tiesības meklēt atbildes uz sev svarīgākajiem jautājumiem, neciešot no vardarbības, piespiešanas vai iebiedēšanas.” Viņš norādīja, ka reliģiskā brīvība saka: "Es varu nepiekrist jums pat vissvarīgākajos dzīves jautājumos, vienlaikus respektējot jūs ar cilvēkam pienācīgu cieņu.” Reliģiskās brīvības institūta prezidents uzsvēra, ka “šis vēstījums šodien ir no jauna jāapgūst daudzās studentu pilsētiņās, un “Campus Faith Alliance” var kļūt par līdzekli šādai atjaunošanai”.