Tūkstošiem cilvēku 14. septembrī Rīgā pulcējās uz starpkonfesionālu un starptautisku kristiešu gājienu "Jēzus maršs". Gājiens iesākās Vērmanes dārza estrādē, kur to ievadīja slavēšana. Pirms gājiena, tā laikā un pēc – “Jēzus marša” dalībniekus uzrunāja Latvijas kristīgo baznīcu bīskapi un mācītāji.

LELB arhibīskaps Jānis Vanags uzsvēra ka Jēzus Kristus ir mūsu gaisma, ieguvums un cerība. Viņš ir pazeminājis Sevi, pieņēmis kalpa veidu mūsu dēļ, lai mūsu vietā nodzīvotu Dievam Svētu dzīvi un izglābtu mūs no katastrofas, uz kuru ved nesvēta dzīve. Kristus ir gaisma, kurā bez bailēm mēs varam celt katru lielāko mūsu noslēpumu un dziļākās sāpes. Viņš neiznīcina. Nobeigumā arhibīskaps aicināja mūs tuvoties Kristum un tumsa bēgs. Savukārt LVDA bīskaps Modris Ozolinkēvičs norādīja, ka visi klātesošie ir pulcējušies ar vienu mērķi, lai pagodinātu Kristu. Viņš atgādināja, ka mūsu Kungs Jēzus Kristus bija atstājis debesis, nolicis savu varu debesīs un pazemojies līdz krusta nāvei lai dotu mums varu kļūt par Dieva bērniem. Bīskaps aicināja ticēt uz Kungu Jēzu Kristu, jo Viņš joprojām glābj, dziedina un atbrīvo – arī šodien.

Starp pasākuma apmeklētājiem bija ģimenes ar bērniem, arī seniori. Gājiena dalībnieki rokās turēja baltus balonus un daļai bija plakāti ar atsaucēm uz Bībeles tekstiem.

"Jēzus maršs" Rīgā norisinājās otro reizi, taču tā aizsākumi pasaulē meklējami 1987.gadā, kad Londonas ielās izgāja daudzi ticīgie, lai kopā lūgtos un slavētu Dievu. Šobrīd zināms, ka šādi marši ir notikuši aptuveni 180 pasaules valstīs. Kā norāda pasākuma rīkotāji, "Jēzus maršs" Rīgā tika rīkots kā starpkonfesionāls un starptautisks kristiešu gājiens, kurā apvienojas ticīgie no dažādām konfesijām un draudzēm, lai "svinētu un pasludinātu Jēzus Kristus uzvaru". Plānots, ka Jēzus maršs Rīgā kļūs par ikgadēju pasākumu.