7. oktobrī aprit gads kopš “Hamās” teroristu uzbrukuma, kurā Izraēlā tika nogalināti vairāk nekā 1200 cilvēku un aptuveni 200 tika saņemti gūstā. Tas bija traģiskākais un nāvējošākais teroristu uzbrukums ebreju kopienai kopš holokausta.

Kristiešu, ebreju un citu reliģiju pārstāvji pirmdien pulcējās Nacionālajā alejā Vašingtonā, lai pieminētu 2023. gada 7. oktobrī notikušos teroristu uzbrukumus Izraēlai un apvienotos, lai atbalstītu pasaulē vienīgo ebreju valsti. Šis mītiņš tiek raksturots kā “vienota rīcība visiem, kas mīl Izraēlu”. Kristīgā organizācija “Philos Project” paziņoja, ka pasākumā tiks godināti 7. oktobra varoņi, kuri glāba cilvēku dzīvības. Dalībnieki solidarizēsies ar ķīlniekiem, kuri vēl nav atbrīvoti.

Mītiņš notiks laikā, kad turpinās karš Gazā un kad Izraēla apsver savu nākamo rīcību gan pret Irānu, gan pret teroristisko organizāciju Hezbollah, kas atrodas Libānā, otrpus Izraēlas ziemeļu robežai. Irānas augstākais līderis ajatolla Ali Hamenei (Ali Khamenei) atzinīgi novērtēja 2023. gada Hamās uzbrukumu Izraēlai, kuru nosauca kā loģisku un likumīgu. Hamenei arī apsolīja iznīcināt Izraēlu. Viņš draudus izteica dažas dienas pēc tam, kad Irāna uzbruka Izraēlai ar gandrīz 200 ballistiskajām raķetēm, taču lielākā daļa no tām tika pārtvertas.

Arī Latvijā, 7. oktobrī Rīgā, Latvijas ebreju kopienas namā notika piemiņas pasākums, kuru rīkoja Izraēlas vēstniecība Latvijā, aicinot tajā piedalīties valsts amatpersonas, ebreju kopienu, kristīgo baznīcu vadītājus un mācītājus, medijus un citus viesus.