Jaunā pētījumā tiek apgalvots, ka tas atklāj patiesās "pret Bībeli vērsta pasaules uzskata sekas", atklājot, ka atteikšanās vai nespēja saskatīt kaitīgo uzskatu ietekmi var novest pie nopietnām problēmām.

Dr. Džordžs Barna (Dr. George Barna) no Arizonas Kristīgās universitātes Kultūras pētījumu centra uzskata, ka simtiem tūkstošu cilvēku, kas meklē palīdzību un medikamentus mentālās (jeb tā dēvētās garīgās) veselības uzlabošanai, iespējams, vienkārši "ārstē nepareizu problēmu".

Analīze tiek veikta interesantā laikā, jo nav noslēpums, ka amerikāņi cīnās ar garīgās veselības problēmām - 23% pieaugušo cieš no kādām ar to saistītām saslimšanām. Un statistika ir vēl satraucošāka jauniešu vidū. Saskaņā ar Barna datiem 33% no tās sauktās tūkstošgades paaudzes (Millennials) jeb tiem, kas dzimuši no 1981. līdz 1996. gada un arī Z paaudzes pārstāvju ir "viens vai vairāki diagnosticējami garīgās veselības traucējumi".

Ņemot vērā šo statistiku, Barna savā jaunākajā pētījumā apgalvo, ka depresijas, baiļu un trauksmes problēmas, iespējams, sakņojas dziļāk. "Pētījumi liecina, ka tie bieži vien ir neveselīga pasaules uzskata simptomi, kas rada un pastiprina trauksmi, depresiju, bailes un pat domas par pašnāvību," teikts pētījuma rezultātos. “Tā vietā, lai pievērstos garīgās veselības ārstēšanai, vislabākā recepte miljoniem amerikāņu ir pieņemt drošu un pārbaudītu pasaules uzskatu.”

Arizonas Kristīgās universitātes Kultūras pētījumu centra pārstāvis (Barna) arī atklāja, ka 56% Z paaudzes pārstāvju ziņoja, ka regulāri cīnās ar trauksmi, bailēm vai depresiju. Tas neesot pārsteidzoši, jo šajā paaudzē ir viszemākā Bībeliska pasaules uzskata izplatība.

Galu galā Barna teica, ka cilvēkiem nevajadzētu noraidīt garīgās veselības problēmas vai to ārstēšanu, taču pētījums izvirza dažus svarīgus jautājumus par to, kā pasaules uzskats var ietekmēt cilvēkus.