Šomēnes publicētajā kristiešu un reliģisko minoritāšu cilvēktiesību aizstāvības organizācijas International Christian Concern (ICC) pētījumā norādīts, ka pastāv sakarība starp korupciju valdībā un kristiešu vajāšanu. Pētījuma nosaukums "Korupcija un kristiešu vajāšana" (“Corruption and Christian Persecution”).

Pētījuma pamatā ir dati, kas apkopoti, izmantojot Transparency International 2023. gada Korupcijas uztveres indeksu (KIV), kurā 180 valstis un teritorijas tiek vērtētas pēc to korupcijas līmeņa publiskajā sektorā, izmantojot skalu no 0 līdz 100, kur 0 ir ļoti korumpētas, bet 100 - bez korupcijas. Kristiešu cilvēktiesību aizstāvības organizācija savā ziņojumā skaidroja - "Šie rādītāji sniedz ieskatu par korupcijas līmeni publiskajā sektorā dažādās valstīs un teritorijās, kas var palīdzēt risināt korupcijas problēmu un uzlabot pārvaldības praksi".

Ziņojumā ir sniegti detalizēti pētījumi un attiecīgie Korupcijas uztveres indeksu punkti par valstīm, kurās, kā zināms, ir augsts kristiešu vajāšanas līmenis, tostarp Ziemeļkoreju (17), Eritreju (aptuveni 22), Nigēriju (24), Afganistānu (24) un Azerbaidžānu (23).

"Korupcijas līmeņa samazināšanai var būt izšķiroša nozīme kristiešu vajāšanas līmeņa samazināšanā, veicinot taisnīgāku un atbildīgāku sabiedrību," norāda organizācija.

"Kad korupcija ir samazināta līdz minimumam, tiek stiprināts tiesiskums, nodrošinot, ka valdības pienācīgi izmeklē kristiešu vajāšanas gadījumus un sauc vainīgos pie atbildības." "Turklāt līdz ar labāku pārvaldību uzlabojas arī reliģisko minoritāšu tiesību, tostarp reliģijas un vārda brīvības, aizsardzība. Pārredzamas un atbildīgas iestādes vairo iedzīvotāju, tostarp kristiešu, uzticību tiesiskās sistēmas spējai risināt vajāšanas gadījumus," pauda kristiešu un reliģisko minoritāšu cilvēktiesību aizstāvības organizācija International Christian Concern (ICC).