Ir pagājuši nedaudz vairāk kā trīs gadi, kopš 2021. gada augustā kontroli pār  Afganistānu pārņēma islāma ekstrēmistu grupējums Taliban. Starptautiskā vajāto kristiešu atbalsta organizācija Open Doors UK (Atvērtās durvis Lielbritānija) uzrunāja trīs kristiešu atraitnes, kuras apstiprināja, ka spēcīgo apspiestības un briesmu apstākļos afgāņi ir sākuši novērsties no islāma un pievērsties Kristum.

3. oktobrī, organizācija “Atvērtās durvis” publicēja interviju ar trim atraitnēm, kuru vārdi drošības apsvērumu dēļ tika mainīti. Katras intervētās sievietes vīrs tika nogalināts ticības Kristum dēļ.

Jautātas par vispārējiem apstākļiem valstī, ar kādiem cilvēki saskaras kopš ASV atkāpšanās un Taliban grupējuma atgriešanās pie varas pirms trim gadiem, viena no sievietēm sacīja, ka apstākļi ir ļoti skarbi un cilvēki sāk nogurt no islāmisma. "Situācija Afganistānā ir ievērojami pasliktinājusies. Kad Taliban pārņēma varu, valdīja bailes," sacīja atraitne.

“Tomēr tie, kas tic Kristum, cīnās par savu ticību un saglabā miera sajūtu. Neraugoties uz izaicinājumiem, ir arī kāda pozitīva šķautne: daži cilvēki nogurst no islāma un pievēršas Kristum; Viņā viņi atrod mīlestību, ticību un mierinājumu, un, neraugoties uz grūtībām, spēj būt mierā.”

Kāda cita intervētā arī piebilda, ka “Ticīgas sievietes savā ticībā rod spēku un mieru, savukārt daudzas neticīgas sievietes cīnās ar dziļu emocionālu un garīgu nastu, kas dažas noved līdz galējam izmisumam."

Trešā atraitne arī izteica uzaicinājumu lūgt par Afganistānu: "Lūdzu, lūdziet par mūsu nepārtraukto darbu kalpošanā Kristum. Lūdziet par mūsu garīgo izaugsmi un par svētībām mūsu centieniem dalīties ar evaņģēliju. Visbeidzot, mēs būtu pateicīgi par lūgšanām par mūsu ekonomisko situāciju, jo daudzi ticīgie ir bez darba."