Aptuveni pieci tūkstoši kristiešu no daudzām draudzēm 5. oktobrī pulcējās Burgasā, Bulgārijā, uz septīto Nacionālo lūgšanu dienu par Bulgāriju un pasauli. Pasākuma mērķis ir apvienot ticīgos lūgšanā par savu valsti, pasauli un Jēzus Kristus evaņģēlija izplatīšanu.

Pasākums norisinājās “Arena Burgas” sporta arēnā. Burgasas pašvaldība, kas bija pasākuma oficiālais partneris, uzsvēra kristīgo kopienu pozitīvo ieguldījumu vietējās un valsts labklājībā. Burgasas mērs Dimitars Nikolovs (Dimitar Nikolov) uzrunāja klātesošos, uzsverot lūgšanas nozīmi labestības un mīlestības veicināšanā starp cilvēkiem. Savā uzrunā vietējais mācītājs stāstīja par pašas norises vietas pārveidošanu, norādot: “Kādreiz tur, kur tagad atrodas Burgasas arēna, atradās militārās kazarmas. Šodien šeit ir sapulcējusies varena garīgā armija.” Pasākums kalpoja ne tikai kā garīgs iedrošinājums, bet arī vēlreiz apliecināja evaņģēlisko baznīcu apņemšanos veicināt spēcīgas morāles un garīgās vērtības Bulgārijas sabiedrībā.

Pasākums ar nosaukumu “Nacionālā lūgšanu diena par Bulgāriju un pasauli” ir Vispārējās lūgšanu kustības un sadraudzības, kas dibināta 2017. gada martā Stara Zagoras pilsētā, iniciatīva. Tās dibināšanas brīdī aptuveni astoņdesmit mācītāji un draudžu vadītāji no dažādām evaņģēliskām konfesijām parakstīja vienošanos apvienot spēkus reģionālām un nacionālām lūgšanu sanāksmēm, kas veicina biblisko brālību. Kustības mērķis ir veicināt vienotību starp ticīgajiem, neraugoties uz konfesiju atšķirībām, un iedvesmot draudžu kopienas uz brālīgas mīlestības darbiem.