Arī šogad novembra pirmajā svētdienā Latvijā tiks atzīmēta Bāreņu svētdiena. Tās mērķis ir radīt sabiedrībā izpratni par bāreņiem, viņu problēmām un vajadzībām. Atbalsta centrs “Tilts” šogad vēlas no jauna aktualizēt to, ka Latvijā joprojām ir ļoti daudz bērnu, kuri palikuši bez vecāku aprūpes.

Bībelē kristiešiem tiek atgādināts par pienākumu rūpēties par bāreņiem, atraitnēm un svešiniekiem. Šis uzdevums ir mūžīgs un universāls, sniedzot mums skaidru norādi par mūsu atbildību palīdzēt tiem, kas nonākuši grūtībās. Diemžēl Latvijā daudzi bērni joprojām nonāk institūcijās, kur viņiem trūkst personiskas uzmanības un ģimenes mīlestības. Uzņemošās ģimenes ir būtisks risinājums, kas var nodrošināt šiem bērniem stabilu un drošu vidi, tomēr audžuģimeņu, adoptētāju un aizbildņu skaits ir nepietiekams. Iemesli tam ir dažādi – no sabiedrības aizspriedumiem līdz sarežģītai birokrātijai, kas attur potenciālos audžuvecākus. Ne visiem ir aicinājums kļūt par uzņemošajām ģimenēm, bet ikviens var darīt kaut ko, lai palīdzētu.

Lai uzzinātu vairāk par iespējām palīdzēt un iesaistīties, atbalsta centrs “Tilts” aicina pievienoties vebināram 8. novembrī pulksten 18:30. Vairāk informācijas un pieteikuma anketa pieejama interneta vietnē palidzibareniem.lv.