ASV Starptautiskā reliģiskās brīvības komisija savā jaunākajā ziņojumā ir paudusi satraukumu. Tajā uzsvērti riski, kas saistīti ar Ķīnas valdības īstenoto reliģijas “sinizācijas politiku” jeb “Ķīnas kultūru”.

“Īstenojot sinizācijas politiku, varas iestādes vērsās pret katoļu un protestantu kristiešiem. Valdība ir pavēlējusi noņemt no baznīcām krustus, aizstāt Jēzus vai Jaunavas Marijas attēlus ar prezidenta Sji fotogrāfijām un pieprasījusi pie baznīcu ieejām izvietot Ķīnas Komunistiskās partijas saukļus."

Piemēram, ASV starptautisko reliģijas brīvību komisija (USCIRF) norādīja, ka eksistē direktīvas, kas baznīcām pieprasa noņemt visas reliģiskās atsauces par labu partijas lozungiem un atziņām, vai garīdzniekiem kristīgās mācības vietā sludināt partijas ideoloģiju. Institucionālā kontrole ietver arī obligātu baznīcas dalību Ķīnas Kristiešu padomē - patriotiskā reliģiskā apvienībā, kuras uzdevums ir pārbaudīt, vai mācības un prakse atbilst partijas nostādnēm.

Tomēr daudzi kristieši atsakās atzīt šo asociāciju un turpina praktizēt ticību pēc savas pārliecības mājas baznīcās vai pagrīdes baznīcās. Taču slepenība kļūst arvien bīstamāka, jo valsts pastiprina kontroli un iebiedēšanas taktikas. Asifs Mahmuds, ASV Starptautiskā reliģiskās brīvības komisijas komisārs, sacīja, ka Komunistiskā partija uzskata kristiešus par draudu, "jo viņi neatzīst valdības uzskatu -  pilnvaras diktēt reliģisko doktrīnu un noteikt reliģiskās lietas".