No 11. līdz 25. oktobrim t/c "Domina Shopping" būs apskatāma labdarības akcijas "Zvaigzne austrumos" izstāde "Mēs no Kalnu Karabahas", kas atspoguļo 2023. gada Armēnijas un Azerbaidžānas konfliktā cietušo Kalnu Karabahas iedzīvotāju ikdienu, kuri pameta savas mājas Kalnu Karabahā, lai rastu patvērumu Armēnijā.

Sākt dzīvi pavisam citos, neierastos apstākļos, nācās visam Karabahas anklāvam, pēc tam, kad 2023. gada 19. septembrī sākās pilna mēroga uzbrukums. Azerbaidžānas armija bloķēja Karabahu, aizliedzot ievest tajā pārtiku, zāles, un neizlaižot no teritorijas cilvēkus. Armēņi bija pārāk vāji, lai cīnītos pretī un pieņemot, ka viņus gaida genocīds, aptuveni 120 000 cilvēki devās bēgļu gaitās uz Armēniju.

Šī izstāde ir kā retrospektīva - vēstures liecība tam, cik daudz cilvēks spēj savā dzīvē pārciest un pārdzīvot, un cik svarīga un nozīmīga ir palīdzīga roka tieši kara situācijā. Arī biedrība "Baltic Global Initiative" sadarbībā ar labdarības akciju "Zvaigzne austrumos" pagājušā gada rudenī atbalstīja sadarbības partnerus, kas Armēnijā - Artašatā organizēja zupas virtuves tiem, kas izbēguši no Kalnu Karabahas. Cilvēki bija pateicības pilni, un šī gada aprīlī biedrības komanda devās uz Armēniju, lai tiktos klātienē ar šiem cilvēkiem, dzirdētu viņu dzīves stāstus. Tos uzklausīja un fotogrāfijās iemūžināja divi jaunie fotogrāfi no Latvijas - Anna Rota un Krišjānis Pulkstenis.

Biedrība „Baltic Global Initiative” jau vienpadsmito gadu īsteno labdarības akciju “Zvaigzne austrumos”, kuras ietvaros aicina atbalstīt karadarbībā un trūkumā cietušos bērnus pasaules karstajos punktos. Ir organizēti labdarības projekti Sīrijas un Irākas bēgļiem Jordānijā, gruzīnu bēgļiem Gruzijā, Sudānas bēgļiem Ēģiptē un ukraiņu bēgļiem Ukrainā. Biedrības "Baltic Global Initiative" aktivitātēm var sekot līdzi mājaslapā www.zvaigzneaustrumos.lv un "Zvaigzne austrumos" Facebook profilos.